Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2019 . - Bok . - 79 sider
Passer for:
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
I 1944, under andre verdens krig, ble alle hus i Finnmark og Nord-Troms brent ned. 14 år gamle Paula var en av dem som ble tvunget til å flykte fra hjemstedet sitt og dra sørover. Paula visste ikke om hun noensinne ville finne familien sin igjen, eller hvor hun skulle gjøre av seg når hun ikke hadde noe hjem lenger. Dette er en sann historie om den dramatiske tvangsevakueringen i 1944, men også en faktabok om krigen og livet til barn og ungdom i Finnmark på denne tida. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS. . - Alder: 11-16 år
Hylleplass:
Krigshistorie
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse
Den dramatiske flukten.Paula var fjorten år da hun måtte flykte fra hjemstedet og reise sørover. Alle hus i Finnmark og nord-Troms skulle brennes ned, og alle som bodde der ble tvunget til å dra. Ville hun noensinne finne igjen familien sin? Og hvor skulle hun gjøre av seg når hun ikke hadde noe hjem lenger? Dette er en fortelling om en jente som opplevde den dramatiske tvangsevakueringen i 1944, og samtidig en faktabok om krigen og livet til barn og ungdom i Finnmark på denne tiden.
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-I tillegg til historien om Paula lærer vi litt om dagliglivet i Finnmark på før og under krigen, med fine bilder og enkle bildetekster.
30.03.2020, 08:42  Monica S, 41
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Paulas reise : Finnmark 1944
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom