Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
cop. 2013 . - Bok . - 1919 s.
Bokmål
Opplysninger:
Flere geografiske ord har sin opprinnelse i menneskekroppen, mange ord i norsk sjøterminologi er lånt fra lavtysk og nederlandsk, mens en stor del av det militære ordforrådet kan spores tilbake til italiensk og fransk. Denne ordboken oppgir ordenes opprinnelse innen 57 emner, som fuglenavn, farger, mat, musikk, idrett, religion, økonomi, matematikk og psykologi. Boken oppgir den opprinnelige betydningen av et ord, hvilke veier ordet har vandret før det blir tatt opp i det norske språk, betydningsutvikling, beslektede ord på andre språk samt kulturhistoriske fakta og anekdoter knyttet til oppslagsordet. Forfatteren snakker flytende fransk, italiensk, engelsk, svensk og norsk, i tillegg til at han har studert latin og nygresk. Han arbeider i dag i Riksrevisjonen.
Hylleplass:
Norsk ordbok
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Visste du at flere geografiske ord er hentet fra menneskekroppen, eller at mange norske sjøtermer er lånt fra lavtysk og nederlandsk, og at en stor del av det militære ordforrådet går tilbake til italiensk og fransk? Denne ordboka viser til ordenes opprinnelse innen 57 temaer, alt fra fuglenavn til farger, mat, musikk, idrett, religion, økonomi, matematikk og psykologi. Uansett hva slags forhold du har til ord og språk, er det flust med detaljer og opplysninger for enhver.

Man kan finne:

- den opprinnelige betydningen til ordet

- se hvilke veier ordene har vandret før de har kommet inn i det norske språk

- betydningsutvikling

- beslektede ord på andre språk og eventuelle ord som norsk har lånt derfra

- spennvidden i slektskapet

- kulturhistoriske fakta og anekdoter knyttet til det oppsøkte ordet

Yann de Caprona har svensk mor og fransk-amerikansk far. Han er oppvokst i Italia og studerte historie, geografi og økonomi ved Sorbonne-universitetet i Paris. Siden 1985 har han bodd i Oslo. Han snakker flytende fransk, italiensk, engelsk, svensk og norsk, og har studert latin og nygresk. Tidligere har han arbeidet i Utenriksdepartementet og Norges Røde Kors. I dag jobber han i Riksrevisjonen.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Norsk etymologisk ordbok : tema
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning