Verket skildrer alle krigshandlinger i norsk historie, fra slaget ved Hafrsfjord i 872, via Napoleonskrigene og andre verdenskrig, til nyere tids NATO-operasjoner. Landets ledende krigshistorikere presenterer bakgrunnen for og omfanget av de væpnede konfliktene, og hvilke innvirkninger de har hatt for Norges grenser, lederskap, selvstendighet, ressurser og tro. Krigshandlinger som har fått liten plass i norske historiebøker er også tatt med - som beleiringen av Trondheim i 1712, der 3000 svenske soldater måtte bøte med livet. Faktabokser trekker frem markante skikkelser i norsk krigshistorie, militære nyvinninger, heltedåder og kuriosa. Verket er rikt illustrert med fotografier, malerier, tegninger og kart.
Forlaget skriver om denne boka: Fra Harald Hårfagres seier i slaget ved Hafrsfjord i 872 og fram til dagens internasjonale operasjoner har Norge vært involvert i en rekke kriger. Interne maktkamper, aggressive okkupanter og ekspansive felttog har fått nordmenn til å gripe til våpen og dermed markert vendepunkter i fortellingen om Norge.
I dette omfattende verket presenterer noen av landets ledende krigshistorikere bakgrunnen for og omfanget av disse krigshandlingene, og deres betydning for Norges grenser, maktforhold, selvstendighet, ressurser og tro.
Norges kriger er en kronologisk og levende framstilling av alle væpnede konflikter landet har tatt del i fra 872 til 2010. Verket er rikt illustrert med mer enn 550 bilder, illustrasjoner og kart.