Hvordan fortoner krigen seg for et barn? Og hvordan blir krigen husket i dag? Et år ut i Tysklands okkupasjon av Norge startet ni år gamle Ronald Grini å føre dagbok. I Krigsdagboken har den nå 89 år gamle Roald Grini lest igjennom nedtegnelsene fra krigsårene. Det er en gutts fremstilling av sterke opplevelser som bombing av Kjeller flyplass, flyangrep og sabotasjeaksjoner. Det er også skildring av hverdagslivet omgitt av kamerater og familie. Grini snakker om minnene og hvordan de fem årene har satt sitt preg på livet hans. Med Krigsdagboken gir Grini et særegent bidrag til norsk krigslitteratur. Omtalen er utarbeidet av BS.
Den 9. april 1940 var Ronald Grini sju år gammel. I august 1941, rett etter at han hadde fylt ni år, begynte Ronald å fore dagbok. Det fortsatte han med til freden kom. I dag er Ronald Grini 89 år gammel. I Krigsdagboka leser og kommenterer han notatene fra barndommen. Hva kaller dagboka frem av minner fra krigsårene? Hva forteller den om å være barn under krigen? Og hvordan har erfaringene fra disse årene preget livet hans siden?
Knapt noe er så mytologisert som andre verdenskrig i Norge. Bindsterke historieverk løfter frem betydningen av det som skjedde. I memoarer og familieminner flyter virkelighet og forestillinger over i hverandre. Men i krigsdagboka til Ronald Grini møter vi ordene og erfaringene til et lite barn, skrevet ned mens alt skjedde. Våren 1940 opplevde Ronald bombingen av Kjeller flyplass. Senere var han øyenvitne til flyangrep og sabotasjeaksjoner. Samtidig var han en vanlig smågutt som lekte med kamerater, gledet seg til jul og registrerte foreldrenes og storfamiliens liv. Hvilke skygger kaster krigen over livet som barn? Og hvordan husker vi krigen i dag? Krigsdagboka er et unikt bidrag til litteraturen om krigen i Norge. og en særpreget refleksjon over barndom, aldring, minner og krigserfaringer.